Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Olohuoneen pariovet paikoilleen


Olohuoneen pariovet asensin samalla kertaa kuin vilpolan oven. Lattia oli sen verran vino, että karmeja sai taivutella monta kertaa eri asentoon, jotta kummatkin ovet mahtuivat aukeamaan 180-astetta. Harmikseni en tajunnut ottaa kuvaa, jossa molemmat ovet ovat täysin auki ja seinää vasten. Ovet tuovat mukavasti tilan tuntua ja valoa alkoviin. Lisäksi tilat voi yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi, jos ovet jättää kokonaan auki. Karmeissa ei ollut käytännössä mitään säätövaraa korkeudelle tai kallistukselle. Huonoimmat karmit mitä olen ikinä asentanut. Kuitenkin 300 € Huuto.net ostoksena nämä oli lopulta ihan hyvä ostos. Varsinkin kun ovikoko oli eksoottisempi 170x210. Maalauksessa ja oli oma vaivansa, mutta kuvissa näyttävät nyt ihan hyviltä. Leveät valkoiset listat vielä ympärille ja hyvä tulee.1 kommentti: