Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Olohuoneen seinien ja katon maalaus

Olohuoneen katto- ja seinäpaneelit saivat myös valkoisen maalin pintaansa. Maalina tuttuun tapaan Uulan himmeä sisäöljymaali, jota kuluikin yllättävän paljon. Yhdeksän litran pönttö meni lähes kokonaan, mutta toisaalta yksi maalauskerros riitti odotetusti. Tulevaisuudessa on mahdollisesti odotettavissa oksakohtien läpi tummumista/kellastumista. Tätä täytyy seurata ja tarvittaessa oksalakkaa oksiin (jos siitä mitään hyötyä maalin päällä enää on) ja telalla ohut kerros samaa Uulan maalia vielä päälle.

Tälläkin kertaa annoin maalipinnan kuivua yön yli ja seuraavana aamuna avasin paneeleiden pontteihin kertyneen ylimääräisen maalin pois lastalla. Viimeksi käytin mattoveistä, mutta ohut lasta on vielä parempi työkalu tähän. Kuvista on vaikea nähdä eroa ennen ja jälkeen tämän käsittelyn, mutta lähes jokaisen paneelin välissä oli reiluja maalijäämiä. Hieman jo kuivaneena maali ei enää valunut, mutta sen sai pontista kuitenkin siistittyä pois. Maalista lähtee pitkään (= pari viikkoa) öljyn tuoksua, joten taloa saa tuuletella huolella. Ilmanvaihdoin tehostamisen jälkeen tämä pieni haittaa saattaa tosin pienentyä.4 kommenttia:

 1. Toi piilupaneeli on kyllä komeaa.
  Toimistossani maalattiin seiniä öljymaalilla. Maalauksesta on jo useampi kk, mutta edelleen haju kirvelee takaraivossa. Ei ollut Uulaa, varmaan Tikkurilaa (en ehtinyt nähdä purkkeja), ja tilat olivat heti remontin jälkeen jo taas käytössä, ihme, että pinta oli edes kosketuskuiva. Onneksi saat rauhassa tuuletella taloa ilman vakituista asumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoita hyviä puolia etäremontoinnissa on se, ettei talossa tarvitse/saa asua remontin aikana. Tällä kertaa se tosiaan on iso etu, koska maalin haju tarttui yllättävän voimakkaasti vaatteisiin, pyyhkeisiin jne. Oma harkittu valintahan tuo öljymaali oli ja nyt on kokemusta tuosta huomattavasti vesiohenteista maali pidemmästä kuivumisajastakin.

   Poista
 2. Näyttää kyllä hyvältä. Onko sulla jotain deadlinea, koska projektin on tarkoitus olla valmis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä (2012) pitäisi aika valmista olla talon sisällä ja myös talon ulkopinnat kattoa lukuunottamatta. Pihassa riittää pientä laittamista pitkään, mutta senkin pitäisi olla jollain mallilla jo kesällä. Katto varmaan sitten vasta ensi kesänä.

   Poista