Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Makuualkovin katon ja seinien maalaus

Makuualkovin katon ja seinät maalasin samalla maalilla, millä olin myös maalannut keittiön katon. Uulan munamatta sisäöljymaali siis maalina. Keittiön kattoon riitti kertamaalaus ja sama käsittely riitti myös makuualkovin seiniin ja kattoon. Aloitin maalaamisen katosta, minkä jälkeen vasta maalasin seinät. Maali jättää helposti tasaisen pinnan, mutta sahapintaiseen paneeliin sitä saa "hieroa" melko voimakkaasti. Oksakohdat jäävät helposti tummiksi, kun maali lähtee siveltimen mukana takaisin pois pinnasta maalia tasatessa. Paras lopputulos tuntui syntyvän, kun ensin hieroo maalin paneelin pintaan voimalla, sitten tasoittaa sen normaalilla voimalla ja lopuksi oksakohtien takia hyvin kevyesti siveltimellä tasaa maalipinnan.

Maalatusta pinnasta tuli hyvin elävä, vaikka se onkin täysmatta. Valo muodostaa mukavasti varjoja paneelin pintaan ja korostaa sen epätasaisuutta. Paneelien väliin jäävät pienet raot olivat maalaamisen jälkeen täynnä maalia ja osassa kohtaa seinää näytti, että päällekkäiset panelit olisivat samaa paneelia jonkun matkaan. Niinpä seuraavana aamuna maalaamisen jälkeen vedin paneelien raot varovasti mattoveitsellä läpi ja kaavin ylimääräisen maalin ponteista pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti