Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pakkasvahdille läpivienti ja muuta pientä

Muiden töiden ohessa pitää välillä yrittää tehdä pienempiäkin asioita kuntoon. Pitkän ja kovan pakkasjakson myötä päätin asetella pakkasvahdin WC:n alapohjaan. Lattialämmitystä ei ole vielä kytkettynä ja näin ollen melko viileäksi vetää WC-tilan lattian. Ainoa järkevä keino yrittää sujuttaa pakkasvahti alapohjaan, oli kovertaa sille läpivienti tulevan WC:n oven karmin alta. Ei tämäkään vaihtoehto mikään helpon vaihtoehto ollut, mutta edes jotenkin toteutettavissa. Siispä Feinin multimasterilla askartelemaan viistettyä koloa koolausten välistä. Muutaman tunnin väkertämisen jälkeen sopiva kulma ja läpivienti syntyi ja pakkasvahti mahtui kolosta lattian alle. En kuitenkaan vielä jättänyt pakkasvahtia ilman manuaalista vahtimista päälle. Ajattelin laittaa ensin palovillasuikaleita varmuuden vuoksi pakkasvahdin alle.

Keittiöstä oli unohtunut halkosyvennyksen takaisista kulmista saumaus ja pystynurkat olivat arvatenkin kylmän ja kuivan ilman myötä hieman avautuneet hiushalkeamien muodossa. Kumpaankin nurkaan siis akryylimassaa odottamaan maalia pintaan. Myös pukeutumistilaan johtavan oviaukon vasemmalla puolella oli seinässä pieni hius halkeama, joka olikin odotettavissa. Sen verran paksulti seinään levitettiin laastia, että jostain sen olikin lähdettävä elämään. Multimasterilla koversin halkeamaa suuremmaksi ja täytin raot uudelleen tasoituslaastilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti