Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

torstai 5. tammikuuta 2012

Olohuoneen sisäpuolinen lisäeristys - Osa 2.

 
Isompien eristepalojen paikoilleen asentaminen kävikin sitten parissa tunnissa ja vannesaha oli taas korvaamaton apu työkaluna. Hommaa tietenkin vaikeutti sähköjen puute ja työ piti jättää kesken. 50 mm villapalat kuitenkin jäivät kuprulle, eivätkä pysyneet ns. vinolaudoituksen pinnassa kiinni keskeltä. Ratkaisin ongelman naulaamalla villapalat muutamalla naulalla keskilinjasta vinolaudoitukseen kiinni. Kolmanneksi viimeisessä kuvassa ja viimeisessä näkyy hyvin naulatkannat. Sisäpuolinen lisäeristys on nyt valmis koko talon osalta. Aikaa puuhaan meni enemmän kuin haluan edes laskea. Sitä tekiessä kadutti, mutta ei enää. Täysipäinen ei hommaa voisi tehdä putkeen, koska nyttekkin työ huoneisiin pilkkomalla meinasi tulla uskon puute.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti