Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

torstai 29. joulukuuta 2011

Varkaita

Juuri ennen joulua sattui pitkästä aikaa epämiellyttävä yllätys, kun pihavarastoja oli käyty penkomassa ja viety tavaraa. Pääasiassa sähkö- ja LVI-tarvikkeita oli viety. Aluksi olin helpottunut kun taloon sisälle ei oltu murtauduttu ja rikottua ikkunoita ja mitään erityisen arvokasta tai korvaamatonta ei oltu viety. Tänään sitten täydensin rikosilmoitukseen anastettua omaisuutta ja laskeskelin niiden arvoja. Toista tonnia tuli helposti ja en ole varma korvaako vakuutus mitään. Pelkästään Renovan sähkökalusteet maksavat niin perkeleesti. Vaihdoin kesällä kotivakuutusta ja vakuutusehdot muuttuivat. Yritin soitella vakuutusyhtiöön, mutta myrskytuhojen takia jonot olivat valtavat.

Taloonhan on tehty useita murtoja ja murtoyrityksiä tällä vuosituhannella sen ollessa tyhjillään. Suurin osa teoista on kuitenkin ollut silkkaa ikivaltaa, joka on jatkunut viime vuosinakin vaikka talo ei enää ole tyhjillään. On ollut marjavarasta jne. Ilkivallan ja talon historian takia en siitä erityisemmin ole julkaissut tunnistettavia kuvia. En voi muuta sanoa kuin että tekijä saisi hävetä. Talossa oli kuvaamassa pihalle päin muutama valvontakamera aiemmin, mutta otin ne huonoksi onnekseni irti että pääsin tekemään sisäpintoja. Muutama riistakamera menee kyllä ostoon samantien. Mitta on nyt täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti