Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Keittiön allaskaappi- ja astianpesukonesyvennyksen levytystä

Villoitin keittiön allaskaappi- ja astianpesukonesyvennyksenkin, vaikka se ole ulkoseiniä vasten. Samalla tavalla kun olen kaikki muutkin sisäseinät eristänyt. Ainakin äänieristävät ja samalla tasaavat sisätilan kosteutta.

Eristeiden päälle ilmansulkupaperi ja teippaus Sitko-rakennusteipillä, joka on näyttäisi muuten olevan toistaiseksi ainoa teippi, mikä on pysynyt paperissa kiinni syksyn ilmankosteudessa. Monenmoista teippiä on kokeiltu, mutta kaikki ovat itsestään irronneet paperista viimeistään syksyllä. Jos remontoisi nopealla tahdilla, ei näitä teippien itsestään irtoamisia pääsisi edes näkemään. Jotain hyvää siis hitaassakin aikataulussa.

Ilmansulkupaperin päälle leikkasin EK-kipsilevystä palasen, jonka paikoilleen asettaminen ei ollut yksin sieltä helpoimmaista päästä. Varsinkin kun sähkönsyöttö tuli kys. levyn asennuspaikata takaa ja jouduin katkaisemaan sähköt sähkötaulusta. Täydellisessä pimeydessä ei siis sieltä helpoimmasta päästä. Käsiäkin olisi saanut olla yksi lisää. Jotenkin sain levyn paikoilleen ja pääsin levyttämään allakaapin sokkelin ja astianpesukoneen kulmauksen. Tähän nurkkaukseen levitän yli jääneet vesieristeet keittiön seinäkaappien alareunan tasalle asti.

Talon viimeiset EK-kipsilevyn palaset leikattiin vastakkaisen seinän keittiökaappien taustalle. Puolet seinästä tulee puupaneelista ja vain kaappien taakse tulee EK-kipsilevyt. Kaikki sisäkatot ja muiden sisäseinien pinnat tulevat puupaneelista. Leivinuuni, halkosyvennys ja allaskaappi- sekä astianpesukosyvennyakin alkaa pikku hiljaa jo hahmottumaan paremmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti