Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Vesijohdon läpiviennin eristys

Talon päävesijohdolla on ollut taipumusta jäätyä joka talvi, joten tarkoituksena oli yrittää eristää sitä jollain tavalla. Vesijohon sisällä on joka tapauksessa nyt sulanapitokaapeli, mutta eihän lisäeristyksestä mitään haittaa ole. Nyt alkoi olla viimeinen hetki muutenkin enää kaivella pihalla.

Kaivon lapiolla vesijohdon esiin ja piikkasin sen ympärille valetun betonikakun hajalle. Vesijohdon ympärille laitoin ensin tuollaiseen 40 mm putkelle tarkoitetun eristeputkilon, mutta päätin vähän liioitella; pyörittelen eristematosta päälle vielä lisäeristekerrosta n. 7,5 cm. Uretaanilla vielä eristys laudoituksen ja eristenkerroksen liitoskohtaan.

Maassa oli valmiiksi jo vanhat routasuojalevyt, mutta laitoin niiden päälle vielä kaksi kerrosta ruotasuojausta. Uretaanilla vähän yritin tiivistellä läpivientikohtaa. Lisäksi laitoin maanvaraista betonilaattaa vasten pienet palat eristelevyä. Eristelevythän jäivät näkyviin, mutta tarkoituksena on muutenkin ollut laittaa pientä mukulakiveä talon ympärille. Niillä tuon kohdan saa naamioitua suht siistiksi. Ehkä nyt on vähän paremmat edellytyksen pitää vesijohto sulana. Aikaisemmin sillä ei ole ollutkaan niin suurta merkitystä, koska juoksevaa vettä ei ole vielä tarvittu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti