Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Keittiön kattoon viimeinen lisäeristyskerros

Keittiön kattoon tehtiin samalla tekniikalla viimeinen lisäeristyskerros kuin alkoviin. Eli 50 mm Ekovilla-levyä 2x4:sta olevan katon koolauksen väliin. Villojen tukeminen taas paikoilleen nitojalla ja ilmansulkupaperista leikatuilla soiroilla. Keittiön kato sisäpuolisen lisäeristyskerroksen paksuudeksi tuli kokonaisuudessaan 15 cm. Piipun ja villan yhtymäkohtaan pitää vielä leikata palovillalevystä enemmän paloja. Villa loppui kesken ja sitä on vain muutama sentti piippua vasten.

Talossa tehtiin n. 10 vuotta sitten huonosti nopea pikaremontti jota ei oltu valvomassa, jonka lähes  kaikki jäljet ole jo purkanut pois ja rakentanut uudestaan. Ainoastaan keittiön ja olohuoneen katon koolaukset jätin paikoilleen. Tuon mainitun remontin jälkeen kattoja oiottiin ja laskettiin n. 15 cm, mutta väliin ei oltu laitettu eristeitä. Tämän takia päädyin täyttämään tuon tyhjän tilan eristeellä. Helpompaa olisi ollut vain puhaltaa ullakolle reilusti selluvillaa, mutta nyt siellä on sitten kylmää säilytystilaa edelleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti