Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Alkovin seinien ja katon vuoraaminen ilmansulkupaperilla

Lattian asennuksen yhteydessä havaitsin hyväksi kikaksi leikata rauhassa ilmansulkupaperista valmiiksi oiken kokoiset palat. Talon sisällä hommassa menee hermot, koska missään ei ole riittävästi tilaa rullata paperia riittävästi auki rullasta. Erityisesti saumoihin tulevat palat on kätevää tehdä taitoksilla valmiiksi. Ilmansulkupaperia kuluu kyllä reilusti; taas sai käydä ostamassa uuden rullan ja keittiö ja olohuone on vielä ilman ilmansulkua.

Asennus sujui yksinkin todella nopeasti, koska oikean kokoiset paperipalat oli valmiina. Ainoastaan katon paperien asennus jätti hieman aaltoilevan pinnan, mutta piiloonhan se lopulta jää kattopanelien alle. Saumat teippasin vielä Sitko-rakennusteipillä, vaikka paperien limitys on jokapuolelta 65 cm. Hieman skeptisesti suhtaudun teipin kiinni pysymiseen ajan kanssa. Toisaalta ei jää nyt harmittamaan että jäi teippaaminen tekemättä. Sitko-teippi tuntui todella laadukkaalta teipiltä. Suoraan sanoen liima otti jopa liiankin hyvin sormiin kiinni, kun teippiä yritti asetella paperiin. Teippiä kului reilusti ja roskaa syntyi. Innokkaana paperoin yhden katon jakorasian piiloon. Onneksi huomasin virheen, ja leikkasin sen näkyviin. Muuten olisi iloisesti paneloitu se piiloon, kuten kävin pukeutumistilan katossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti