Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Liesituulettimelle ilmanvaihtoputkea

Keittiön Halltex-levyjen poisto-operaation jälkeen oli aika näpertää liesituulettimelle poistoputki. Katon oikaisukoolaus oli kuitenkin suora ja pienen korjailun jälkeen kestäväkin, joten putket piti ujuttaa jotenkin koolausten väliin. Kävi kuitenkin sen verran hyvä tuuri, että yhdellä muhvilla sai yhditettyä kaksi kankea juuri sopivan mittaiseksi. Sopivassa kulmassa putket sai työnntettyä koolausten väliin ja muoviputket taipuivat juuri riittävästi, että ne sai ujutettua koolausten päälle.

Hormiin tulevan putken pään hakkasin massavasaralla reikään, joka oli tarkoituksella millin pari liian pieni. Putki näytti menevän hyvin tiiviisti liitokseen ja vedin reilusti vielä Sika-massaa putken juureen. Putkimutkat kiinnitin parilla pienellä ruuvilla vielä muhvista ja teippasin päälle ilmastointiteippiä. Putket olivat melko tiukasti katon ja koolausten välissä kiinni, mutta varmasti vielä teräspannalla kiinni pysyvyyden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti