Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

maanantai 5. syyskuuta 2011

Keittiön katon sisäpuolinen lisäeristys

Keittiön katon sisäpuolinen lisäeristys sujui samoissa merkeissä kuin alkovin katon ja olohuoneen katon eristys. Suurin osa villapalaoista piti mitata ja leikata kahdelta sivulta oikean mittaisiksi. Lisäksi kovin isoja villapaloja ei voinut käyttää. Kovin kaunishan ei tälläinen sisäpuolinen eritys ole, mutta ei sen tarvitsekkaan sitä olla. Villana käytettiin Vitalin 100 mm villaa. Koolausten väliin tulee vielä 50 mm Ekovillalevyt. niiden paikoilleen asettelu vaatiikin hieman akrobatiaa, koska villat eivät pysy katossa ilman tukemista ilmasulkupaperin asentamiseen asti. Tähänkin luulen tosin keksineeni jo ratkaisun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti