Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Alkovin seinien sisäpuolinen lisäeristys

Alkovin seinät saivat koolausten väliin Ekovillalevy-/Vital-kerroksen. Suurimpaan osaan seinistä meni 50 mm Ekovillalevy, mutta muutamaan kohtaan piti laittaa ohuempaa 30 mm Vitalia. Suurin työ tälläkin kertaa oli repiä pieniä Vital-tuppoja levystä ja tunkea ne koolauslautojen taakse vinolaudoitusta vasten. Pienimpiin rakoihin tungettiin pienellä lastalla pellevaeristenauhaa. Kun on työstänyt sekä Ekovillalevyä että Vitalia, niin tuotteista on yllättävän isoja eroja, joista voisi kirjoittaa tuonnempana. Ainakin tuo Ekovillalevy on myrkkyä kamerakännykän kennolle, jos meinaa saada tarkkoja kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti