Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

perjantai 5. elokuuta 2011

Sadesuihku kylpyhuoneeseen ja silikonien vaihtamista

Juoksevan veden myötä oli aika laittaa vihdoinkin sadesuihku paikoilleen. Samalla vaihdoin lattiakaivon ympäriltä todella pahasti kellastuneen Cascon silikonin Cascon aqua sealiin. Kuten aiemmin kirjoittelin niin reklamoin noista Cascon saniteettisilikoneista, jotka pimeäkellastuivat pahan näköisiksi muutamassa kuukaudessa. Kulmiin en kerennyt muilta kiireiltä silikoneja vaihtaa, mutta pahasti ne ottavat silmiin kun niitä katselee.

Toki kylpyhuone on muutenkin sotkuinen pölystä ja valkoinen saumalaasti ei näytä nyt niin valkoiselta. Muutamassa laatassa on myös jeesusteipistä liimajäämiä jotka pitää pyyhkiä ksyleenillä pois. Teippasin pressun saunan oveksi kun kuivattelin lattialautoja täällä ja siitä nuo liimajäämät ovat. Kattolistat laitan paikoilleen jahka kerkeän pestä saunan ja kylpyhuoneen kunnolla. Suihkun taakse oli pakko laittaa jo lista heftiin valmiiksi, tai sitä ei sinne muuten enää yhdessä osassa saisi.

Sadesuihkun juoksuputken laitoin kulkemaan hanan takaa ja vaihtimen sille laitoin hanan alle. Näin juoksuputkea ei tarvinnut katkaista ja en oikein muutenkaan keksinyt minne vaihdin olisi ollut järkevän näköistä laittaa. Sadesuihkuna Oraksen Hydra.

Tällä kertaa ei tarvinnut porata laattoihin reikiä, vaan kaikki tarvittavat reiät sai porattua laatojen saumojen kohdalle. Näin ollen poraamisessa pärjäsi kovametalliterällä ja poravasaralla. Ostin kuitenkin WC:n peilin kiinnitystä varten 6 mm timanttiterän ja terän keskittimen. Peiliä varten kun pitää porata laattojen läpi reiät. Terä ja keskitin kustansivat n. 30 € kpl. Reikiin ruuttasin reilusti silikonia ja sitten vaan ruuvit perään. Täytyy kyllä myöntää että saunan jälkeen tuo sadesuihku tuntui todella mukavalta. Vaikka vesi tulee paineenalennusventtiilin kautta, tuli vettä silti riittävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti