Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

perjantai 12. elokuuta 2011

Heinän niittämistä ja ruohon leikkaamista

Pihan hoito on jäänyt vähän vähemmälle, mutta sitäkin pitäisi alkaa laittamaan pikkuhiljaa kuntoon. Vaikka koko piha kuorittiin kaivinkonen puskulevyllä pari kesää sitten, oli se jo kasvanut taas umpeen heinästä. Jos tästä jotain opittiin, niin ainakin maa-aines on hyvin otollista puutarhalle tai nurmikolle. Olisi pitänyt vain nakkaa nurmikon jyvät paljaalle maalla ja uskottava että se lähtee kasvamaan.

Niitin pihaa pari tuntia viikatteella ja heinää kertyikin aikamoinen kasa. Heinät olisi voinut nostaa suoraan seipäälle. Harmi että en löytänyt seipäitä mistään tähän hätään. Jossain niidenkin pitäisi ovat tallessa. Tyydyin siis kantamaan heinät tontin rajalle yhteen isoon kasaan. Niittämisen jälkeen ajoin todella huonolla ruohonleikkurilla pariin kertaa pihan poikki. Leikkuria piti nostaa etupyöristä ilmaan, ettei se tukehtunut. Tämä ei vain ollut ihan helppoa, koska leikkurin työntökahva oli ruostunut irti rungosta. Lopulta sain pihan leikattua ja se näytti jopa hieman siistimmältä. Tein päätöksen, etä ostan Klippo-leikkurin ennen kuin seuraavan kerran ruohoa leikkaan.

Tällä hetkellä on pohdinnassa, että jyrsitäänkö nyt elokuussa piha traktrorin perässä olevalla jyrsimellä, vai lähtisikö ruoho kasvamaan tuonne sekaan, vaikka rikkakasveja on todella paljon. Päätökset pitäisi tehdä aika pian. Uutta nurmikkoa pitäisi kuitenkin istuttaa muualle tontilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti