Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

WC:n ulkokulman saumausta

En halunnut WC:n ainoaan ulkokulmaan listaa, enkä voinut sahata laattoja jiiriinkään, koska laattaleikkurin terä veteli viimeisiään. Lisäksi laattojen laatu ei vakuuttanut allekirjoittanutta.

Niinpä siis päätin saumata tuon ulkokulman suht siistin näköiseksi. Tuo ulkokulmahan on WC:ssä vain sen takia, että sen takana on viemäröinnin tuuletusputki. Oikeastihan sen pitäisi olla pöntön jälkeen, mutta jos padottaa, niin ei tartte tulla enää sen kaverin mun WC:n istunnolle. Kaatoa on sen verran ja tuuletusputki sen verran lähellä pönttöä, että ei pitäisi padottaa. Olisi ollut hölmön näköistä laittaa tuo putki keskelle vessaa. Toiseen kulmaan sitä ei olisi voinut laittaa, koska tilaa ei yksinkertaisesti ollut.

Teippasin maalarinteipillä ensin tuon ulkokulman sivut ja kiilasin laudan sopivaan tasoon laattoihin nähden. Sitten vaan saumalaastin levitus ja annoin kuivaa kunnolla. Otin laudat pois hieman liian aikaisin ja pieni pala laastia lohkesi irti alhaalta. Pitää myöhemmin paikata se kohta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti