Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

WC-tila valmiina kalustamiseen & WC:n silikonit

Tällä kertaa mukanani oli poikkeuksellisesti digipokkari ja otin silläkin muutaman kuvan, kunnes akkui loppui siitä. Lähes kaikki kuvat otan Nokian N900:lla, jolla tulee ihan ok-laatuisia kuvia, kunhan ei ole pimeä tai pölyä ilmassa. Pölyä on rempan keskellä vain lähes aina.

Muutama kuva siis WC:stä juuri silikonien laittamisen jälkeen ja WC on valmiina kalustamista varten. Aikaisemmin kirosin seinälaattojen laatua ja tämän takia jouduin vetämään aika leveät silikonit nurkkiin. Jokaisessa nurkassa ei sentään ollut murtuneita laattoja, mutta ajattelin että näyttää fiksummalta kun kaikki saumat ovat yhtä leveitä. No, työn laadusta ei sovi valittaa, koska se maksoi taas koko WC:n osalta tasan 0€. Eli tälläkin kertaa kaikki on tehty itse alusta loppuun asti.

Läpivienteihin laitoin reilusti myös silikonia mutta en erityisemmin viimeistellyt niitä. Päällä tulee kuitenkin peittävät suojakannet, tai ne jäävät piiloon lämminvesivaraajan taakse.

Pakko myös mainostaa hyvää ja halpaa kittipistoolia. Eli Bilteman "ammattilais" kittipistooli on oikesti hyvä ja kestävä. Ostin aikoinaan jonkun perkeleen kalliin merkkikittipistoolin ja se meni kolmeen osaan kun yritin puristaa ikkunan pokiin sillä lasitusmassaa. Biltemassa on ihan hyvää kamaakin, josta tämä on hyvä esimerkki. Toisaalta siellä on myös paljon tavaraa, jota ei kannata ostaa.


2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen seinälaatta, minkä valmistajan?

    VastaaPoista
  2. Laatan valmistaja on Niro granite ja malli Regal 30x60 himmeä harmaa. Ostopaikka K-rauta Vantaanportti. Neliöhintana maksoin 22€/neliö, mutta sain ovh-hinnasta 25% alea.

    2010 asuntomessujen kohteessa nro 36 Jämeran lumi oli myös melko samanlainen laatta Kaakelikeskuksen valikoimasta kylpyhuoneen yhdessä seinässä: LAB GRANITY ARTIC 30X60 erikoistilaustuote 49,30€ m2

    http://www.kaakelikeskus.net/tiedostot/page_id_1654/alakerran%20pesuhuone.jpg

    VastaaPoista