Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

WC-istuimen asennus

WC-istuimen asennus ei sujunut aivan niin kuin elokuvissa. Tai itseasiassa istuin oli nopeasti paikoillaan, mutta lopulta palattiin pisteestä B takaisin alkupisteeseen A. Putkimies nimittäin ilmoittu, että istuimen mukana tullutta teräspunosletkua ei saa millään taiottua seinällä olevaan hanakulmarasiaan. Joten lopulta siis pönttö irti ja yritin rapsutella silikonit irti sekä pöntöstä, että lattiasta. Olisin sopivasti vielä käyttänyt kaikki jämäsilikonit pöntön kiinnittämiseen, joten lattiassa ole lähes kaikki sateenkaaren värit. Viemäriputket oli kätevä katkaista Feinin multimasterilla, joka on kyllä todella kätevä peli. Suosittelen rakentajalle ehdottomasti sellaisen hankkimista.

Pönttö oli helppo laittaa paikoilleen ohjeen mukaisesti ja ihan kivaltahan se siinä näytti, kaikki ne 10 min. Haaveilin jo eilen miten vaihdan puuceen weeceehen, mutta saan taas sitten ihailla ulkoa kauniita maisemia sieltä ainoasta toimivasta WC:stä. Putkimies lupasi ensi viikolla käydä tekemässä putkityöt loppuun ja samalla laittamassa pöntön paikoilleen. En täysin ymmärtänyt miten tuo mansetti olisi pitänyt pöntölle asentaa, mutta totesin että saa olla noin. Tiivistekumille en oikein keksinyt käyttöä lattialäpiviennissä. Mutta kun mansetin putki on n. 20 cm viemäriputken sisällä, niin eiköhän sinne tavarat toimitu ja hajut pysy siellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti