Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Putkitöitä ja lämminvesivaraaja paikoilleen

Putkimies kävi eilen aloittelemassa kytkentätöitä ja samalla sain vihdoin kaivettu lämminvesivaraajan paketista pihalle. Varaajan ostin jo viime kesänä. Lämminvesivaraja on Haaton mallistosta ja tilavuus on 175 litraa. Ehkä olisi voinut olla isompikin, mutta toisaalta talo on aika pieni.

Putkimies kirosi vähäistä tilaa lämminvesivaraajan alla, mutta sanoi lopulta että eiköhän sinne mahdu jakotukit, vesimittari sekä paineenalennusventtiili. Vesimittaria ei vielä laitettu paikoilleen, koska sähkärin piti ensin käydä kytkemässä varaaja sekä päävesijohdon lämmityskaapeli. Kylpyhuoneeseen asennettiin myös sekoittaja paikoilleen. Olisin mielummin halunnut Oraksen Cubista sekoittajan, mutta ostin huuto.netistä sekoittajan ilman hanaa. Ei tullut sitten ihan loppuun asti mietittyä että miten vedet lasketaan saunomista varten kiuluun. Tuo asennettu sekoittaja oli tullut hankittua joskus vuosia sitten jo. Kestävähän se on, mutta ei niin tyylikäs mitä Cubista. Saahan sen tosin vaihdettua myöhemmin jos haluaa. Oraksen Hydra-sadesuihku pitäisi asentaa seuraavaksi paikoilleen. Sekin ostettu huuto.netistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti