Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

torstai 21. heinäkuuta 2011

Pihaa kaivinkoneen jäjiltä

Kaivinkoneen käytyä tontilla viime viikolla jäi piha vielä hieman "odottavaan" tunnelmaan. Pihaa katsellessa voisi äkkiseltään luulla, ettei sitä epäsiistimmäksi tuosta saa. Voin kertoa että jos et leikkaa nurmikkoa n. 15 vuoteen ja kaiva pajua juurinen pois, niin sitten se piha vasta pahalta näyttää. Ranten paksuisia pajuja ja koiranputkea ja rikkakasvia piha täynnä. Tei ei sitä voi enää pihaksi sanoa.

Pihaa on toissa kesänä myös muotoiltu ja yllättävän paljon kaivinkoneella siirretty maa-aines painuu muutaman talven aikana. Nyt viimeisteltiin kaadot ja täytettiin hieman siirretyllä maa-aineksella syvennyksiä ja painaumia. Samalla kaivettiin kaadettujen mäntyjen kannot ylös ja pengerrettiin kokonaan tontin yksi sivu. Kiviä pitäisi alkaa kohta tilailemaan että saisi pikku hiljaa niitäkin aidaksi, talon ympärille sekä pengerreykseen. Siihen ei yksi eikä kaksi nuppikuormaa riitä, eikä riitä viikko eikä kaksi kivien asettelemiseksi.

ps. jos jollain on liian harmaa tontti, niin lahjoitan virtuaalisesti hieman ylimäärästä kasvustoa omalta tontilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti