Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Lattian ja alapohjan kustannukset sekä materiaalit

Lattian uusiminen sekä alapohjan eristeiden vaihtaminen on nyt takana. Onkin siis hyvä aika ynnätä paljon tästäkin "huvista" köyhtyi työtuntien lisäksi. Rakentaminen ei ole tosiaan persiaukisten tai kiireisten ihmisten puuhaa kun kuitteja alkaa käymään läpi. Tai viimeistään siinä vaiheessa ei ole enää lompakko kunnossa, kun alkaa rakentamaan tai remppaamaan.

Lattialaminaatti on laskettu mukaan kuluihin, vaikka en tosiaan vielä tiedä että laitanko sitä paikalleen. En haluaisi vielä maalata lankkulattiaa ,vaan antaa sen muutaman talven yli olla paikoillaan ja katsoa miten se elää.

Lattian uusimisen ja alapohjan eristeiden vaihtamisen kustannukset siis kokonaisuudessaan 1666,68 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti