Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ikean keittiö ja akateeminen toimitus

Tilasin ja maksoin Ikean keittiön jo helmikuussa, jolloin keittiön ja kodinkoneiden ostaja sai kampanjatarjouksena 100€ lahjakortin jokaista ostamaansa kodinkonetta kohtaan. Sovin toimituksen niin myöhään kun sen sai, eli toukokuun puoleen väliin. No, useampaan kertaan (eli muistaaksni kolmeen kertaan) Ikeasta ilmoitettiin että toimitus myöhästyy, koska liesituuletinta ei ole. Viimeisellä kerralla tosin ilmoittivat että voivat toimittaa kaiken muun, paitsi liesituuletinta. Tämä ei itselleni tosin sopinut koska olin silloin lomamatkalla.

Hieman tämän jälkeen ilmoitettiin, että nyt kaikki tavarat liesituuletin mukaan lukien olisivat valmiina toimitukseen ja totta tosiaan, juuri ennen juhannusta ne toimitettiinkin sovitusti. Harmi vain ettei liesituuletinta edelleenkään näkynyt. Selvittelyn jälkeen sekin saatiin viime viikon lopulla tontille. Hiemanhan tuo tosiaan myöhästyi sovitusta ja pieni reklamaatio piti tehdä. Vaikea tosin sanoa mikä tuosta on itselle aiheutunut rahallinen haitta. Lähinnä se, että keittiön pystytys pitä laittaa jäihin, siirtää muurarin kanssa sovitt aika ja tehdä muita hommia. Muiden hommien tekemistä vain hieman häiritse keittiökaapistot ja kodinkoneet, joita sai siirrellä tieltä pois.

Mallinsin vielä hieman Ikean suunnitteluohjelmalla keittiön niin, että siinä olisi otettu huomioon myös tuleva leivinuuni. Eihän tuo paras työkalu mallintamiseen ole, mutta ajanpuutteen vuoksi saa luvan kelvata. Yläkaappitkin tulee tietenkin kattoon asti kiinni, mutta ohjelma oli sitä mieltä että saavat olla tuossa noin.

Leivinuunin vasemmalla puolelle tuleva hakosyvennys on vielä hieman kysymysmerkki. Nyt näyttää (mallintamisohjelman puutteista johtuen) että sen muuraus tulisi kattoon asti, mutta mielestäni se kolmesta vaihtoehdosta se huonoin. Paras on ehkä muurata sen katto samaan korkeustasoon leivinuunin yläreunan kanssa. Toiseksi paras vaihtoehto olisi mielestäni tehdä se niin, ettei siinä ole periaatteessa "kattoa" ollenkaan, eli U-muotoinen syvennys vain. Hieman vaikea päättää mitä tekisi. Ehkä päädyn kuitenkin tuohon ykkösvaihtoehtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti