Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Välillä oikeaakin lomailua

Viikon "oikea" kesälomajakso teki hyvää ja huomenna pääsee taas jatkamaan remonttia. Juhannukseen asti on aikaa paiskia hommia, eli kerrankin on hyvin aikaa tehdä hommia. Välissä lupauduin rakentamaan kaverin mökille terassia, mutta tuo päivän "tauko" tekee varmasti ihan hyvää.

Lomaviikolla olen päässäni hieman suunnitellut remontin aikataulutusta ja seuraavaksi pitäisi aloittaa WC:n vesieristys ja mahdollisesti myös laatoitustyöt. Ikeastakin soitettiin ja keittiö saapuu vihdoinkin juhannusviikolla. Keittiötäkin pitäisi siis saada eteenpäin mahdollisuuksien mukaan.

Keititön seinämateriaalissa päädyin lopulta Effex-sisustuspaneliin, jota tilasin tänään 15 neliöä, eli 5 pakettia. Sävyksi valitsin harmaan Ash-sävyn. Tuosta määrästä pitäisi riittää myös panelit WC:n kattoon. Effex-panelissa on varastokokona 200 mm leveässä panelissa 2 m ja 3 m pituudet. Valitsin siis 3 m pituista tavaraa, koska WC:n leveys on hieman alla 1,5 m ja keittiön pitkälle seinälle saa panelit katkeamattona. Halpaahan paneli ei ole, mutta menekki on sen verran vähäistä että samapa tuo.

Keittiöstä tulee muuten kaapiston ovia, tasoja, lattiaa, kattoa ja leivinuunia myöten valkoinen, joten harmaa ehkä hieman tasoittaa tuota valkoisuutta. Jääkaappi tosin on punainen, mutta muuten aika hillityt sävyt. En mallintanut sävyjä tietokoneella, vaan "päässäni" mallinsin että näyttäisikö hyvältä. Saa nähdä miten käy.

Alkovin alapohjan eristys ja lautalattiakin olisi suotavaa saada valmiiksi ennen jussia. Seuraava päivitys siis jussiksi ja toivottavasti silloin onkin (liian) paljon kirjoitettavaa ja kuvia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti