Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Leivinuunin pohjavalu

Keittiöön suunnittelemani pienen leivinuunin alle piti valaa pohjavalu, vaikka koeporauksissa maanvaraisen betonilaatan paksuudeksi mittasin n. 300 mm. Valu piti tehdä sen takia, että viemäriputki menee hankalasti suunnitellut uunin alla. Tiivistetty viemäriputki sai 100 mm. Paroc-kivivillaa nippusitellä kiristettynä ympärilleeen. Sitten vaan muottiin raudoitus, kuraa ja kiviä. 25 kilon kuivabetonisäkkejä kuluikin 32 kappaletta, eli kivien kanssa painoa valulle kertyi n. tuhat kiloa. Betoni tiivistettiin villaa vasten "muuraamalla". Tarkoitus villalla oli antaa hieman painumavaraa, mutta samalla myös eristää. Viemäriputken (villan) päällä on 35x35 mm kulmarautoja ja 5 mm paksua lattarautaa. Lisäksi päälle tuli vielä n. 10 cm kerros betonia.

Viemäriputki menee nyt valun sisällä, mutta riski oli otettava. Jos jostain syystä pohjalaatta painuisi niin paljon, että (todella reilut) kaadot menisivät, niin sitten puretaan uuni, tai vedetään viemäri uutta kautta. Viemäriputken päälläEi kommentteja:

Lähetä kommentti