Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Eteisen seinien pohjamaalaus

Sutaisin eteisen seiniin WC:n seinien laatoitustyön ohessa ensimmäisen kerroksen pohjamaalia. Kipsilevyn ei äkkiseltään ajattelisi olevan ns. "hengittävä" materiaali, mutta kun maalia seiniin telaa, niin huomaa miten paljon levy maalia imee. Eteisen seinärakenne poikkeaa muusta talosta, koska se on vasta myöhemmin taloon laajennettu. Seinissä on kivivillaa ja poistin sisäseinien purun yhteydessä seinistä hyörynsulkumuovin.  Laitoin tilalle tällä kertaa vain ilmasulkupaperin, vaikka ongelmia ei muovinkaan kanssa ollut.

Pohjamaaliksi valitsin Uulan sisäpohjamaalin. Maalihan on lähes viisi kertaa kalliimpaa mitä esim. Tikkurilan Siroplast, mutta kalliimmalla hinnalla saa muovittoman maalin ja huonomman levittyvyyden. Yritin pitkäkarvaisella telalla levittää maalia, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Lopulta levitys onnistui vain pienellä  ns. patteritelalla. Isommalla telalla pitäisi valita todella lyhytkarvainen tela, että maalin saisi levitettyä tasaisesti. Hyvin ja tasaisesti maali kuitenkin lopulta levittyi, kun tela oli oikeanlainen. Hintaa tuolla 2,7 litran purkilla taisi olle peräti päälle 50 €. Kallista pohjamaalia siis. Toisen kerran joutuu vielä telaamaan tuohon päälle jotta on riittävä pohjamaalin paksuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti