Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

WC:n ikkunan vaihtaminen

WC:n ikkuna oli 80-luvun mallistoa muista talon ikkunoista poiketen, joten päätin suoraan vaihtaa sen parempaa ja jätin kunnostamisen väliin. Vanha ikkuna veti talvella pahasti eikä tiivistäminen auttanut tilannetta. Ikkuna olisi pitänyt lasittaa uudestaan  Uusi ikkuna on Skaalan mallistosta ja hain se ylijäämävarastolta. Vanha ikkuna oli lisäksi kokoa 6x6 ja se ei olisi mahtunut kunnolla aukeamaan, kun viemäröinnin tuuletusputki koteloitiin ikkunakulmaan. Uusi ikkuna on 5x5 kokoa ja sen takia varsinkin ulkopuolelta pitää vähän jatkaa panelointia. Vuorilaudoilla saa kuitenkin siistin asennuksen viimeisteltyä. Smyygejä en poikkeuksellisesti tähän ikkunaan tee, vaan ikkuna on asennettu ulkopaneloinnin tasoon.

Koska vanha ikkuna olis kymmenen senttiä suuntaansa isompia, piti ikkuna-aukkoa jotenkin siis suurentaa. Ruuvasin 2x4 lautaa vanhaan ikkuna-aukkoon ja levitin paksun soirot tiivistemassaa jokaisen laudan alla pituus-suunnassa. Laudat ruuvasin tiukasti toisiinsa kiinni ja tiivistemassa tiivistää laudat toisiinsa. Kuvassa ensimmäisenä näkyy myös WC:n seinälaattoja. Niitäkin on vinot pinot ja yksi laatikko painaa 32 kiloa. Henkilöautolla ne piti kuskata parissa erässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti