Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kylpyhuoneen oven kynnyksen asentaminen

En löytänyt rautakaupoista sopivaa kynnystä kylpyhuoneen oveen, joten tein sen itse. Koska kylpyhuone on melko pieni, voi vettä roiskua suihkussa ollessa kylpyhuoneen (lasi)oveen, josta vesi valuaa edelleen alas. Tämän takia tein kynnyksestä viistetyn ja vesi valuu kylpyhuoneen lattialle, eikä pukeutumistilaan. Maalasin kynnyksen alkydiöljymaalilla neljään kertaan.

Silikonit pitää vielä vettää lattialaatan ja kynnyksen väliin, sekä karmin ja kynnyksen väliin. Vedin ylijääneet silikonit myös oven karmien ja seinän väliin jokapuolelta karmin ympäriltä. Kynnyksen liimasin Sika asennusliimalla ja vedin varmuudeksi viimeistelynaulaimella pukeutumistilan puolelta sen lattiaan kiinni. Oven ja kynnyksen väliin jää sopiva ilmarako, josta poistoilma pääsee virtaamaan myös oven ollessa kiinni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti