Vanhan talon kunnostamisesta (tai sen yrittämisestä) kertova blogi. Talo kulkee perintönä kolmannessa sukupolvessa. Tarkka rakennusvuosi tuskin koskaan selviää. Maanmittauskuvissa se on ollut jo sotien aikaan ja rakenteet antaisivat viitteitä 30-luvun lopulle.

Talo on toinen niistä paikoista, jossa olen oppinut ne kädentaidon alut, joilla yritän taloa kunnostaa. Koska olen täysin itse oppinut aiheeseen liittyen sekä lisäksi insinööri, ei mitään blogissa julkaistua kannata ottaa tosissaan ja vielä vähemmän siitä kannattaa ottaa mallia.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Keittiön ikkunan asennus

Punnersin keittiön ison ikkunan vihdoinkin paikoilleen. Sen puitteet olivat kaikkein huonoimmassa kunnossa kaikista talon ikkunoista. Osittain laiminlyödystä kunnossapidosta ja osittain murtomiesten toimesta. Ikkuna on sen verra iso, että ei ollut kaikkein helpoin tehtävä saada se paikoilleen ja ennen kaikkea kiinni passissa. Ikkuna on yllättävän painava ja sen nostaminen sen takia hankalaa. Lopulta kuitenkin onnistui ja ruiskutin ursulat väliin tiivisteeksi. Muuten käytän talossa orgaanisia eristeitä, mutta karmien ja ovien tiivistämineen uretaani on ihan hyvä vaihtoehto.

Smyygit pitäisi vielä tehdä sekä vuorilaudat ja samalla vähän sutia maaliakin seinään Vuorilautojen tekeminen on taas haaste kun eteisosa tulee sopivasti niiden kohdalle. Seinästä näkee hyvin näkee mihin kuntoon talon seinät raaputettiin ennen maalausta. Tällä kertaa oltiin viisaampia ja ei maalattu lateksilla. Panu ehkä kestää isältä pojalle, mutta petrooliöjymaali ehkä sitten isältä tyttärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti